Jubileum | Johan Hofland tuin- en parkmachines

Op 1 augustus 2008 vierden we het 25 jarig jubileum van ons bedrijf. Het was een feest om niet snel te vergeten. Niet alleen voor ons, maar ook voor veel klanten was het een onvergetelijk evenement. Om nog even na te genieten hebben we een kort verslag met foto’s gemaakt.

In de week voor 1 augustus verandert de weersverwachting voor vrijdag van een prachtige dag naar een zwaar bewolkte dag met fikse buien. Hierdoor voelen we ons genoodzaakt plan B in werking te stellen. We maken dus de loods naast de winkel leeg en maken hem schoon om zonodig daar de gasten te kunnen ontvangen.
Gelukkig verandert de weersverwachting op donderdag opnieuw en belooft de vrijdag toch een mooie dag te worden. Gelukkig maar, want wanneer je een ballonvaart verloot, dan is het leuk wanneer de ballon ook daadwerkelijk de lucht in kan.
Ook voor de heer Smits uit Tienhoven, ook een klant van ons, die met een van zijn prachtige draaiorgels aanwezig zal zijn, hebben we een droog plekje achter de hand.
Maar het is droog en zonnig en om vier uur kunnen de heer Smits en zijn zoon hun orgel een plaatsje buiten geven.Ook Robert Bleeker van de firma De Wild uit Roosendaal ruimt een tafel in met de snoeigereedschappen van Silky en een houder voor heggenscharen. Van de firma Andreas Stihl komen Tommy, die normaal op kantoor onze zaken behartigt, en Rik, degene die de scholingen voor Stihl doet, met een aantal doorsneden van machines. Dankzij deze machines kun je zien hoe de zuiger/cilinder of het startmechanisme werkt.

Om half vijf staat ons team klaar, dat naast ons beiden bestaat uit onze dochters Dany en Alexandra en hun partners, Dominic en Danny en vriendin Hennie van Kouterik
Dan arriveren ook de eerste klanten; ze komen van Kockengen tot Bosch en Duin. Zelfs de heer en mevrouw Scargo uit Tiel zijn gekomen.

Albert Broekman van het Timberteam begint met het figuurzagen. Het is voor de gasten leuk om te zien hoe hij dit doet. Hoewel wij dit al meerdere malen hebben gezien, blijft het ook voor ons spannend welk figuur er uit een blok hout te voorschijn wordt getoverd.

Als verrassing komt muziekvereniging Soli Deo Gloria een serenade brengen, iets wat door ons zeer op prijs wordt gesteld. Ook onze dochters, die net als Anneke lid zijn van deze vereniging, doen mee met deze muzikale felicitatie.

Inmiddels heeft ook de plaatselijke chinees een warm buffet gebracht en hebben de kinderen de salades uitgestald op de viskar en er wordt gretig gebruik van gemaakt.Tegen half zeven kijken we in een korte speech terug op de jaren, die achter ons liggen. Het waren 25 meestal leuke jaren waarin niet alleen ons bedrijf, maar ook ons gezin groeide. We danken iedereen die gekomen is en beginnen met het trekken van de drie winnende loten. De winnaars zijn mevrouw van Beek uit Tienhoven, die haar schoondochter heeft meegenomen, de heer en mevrouw Vermeulen uit Haarzuilens en hovenier Floris de Langen uit Bilthoven, die met zijn vader is gekomen. De winnaars zijn allemaal bijzonder blij met de gewonnen ballonvaart. Zij vertrekken naar het land van van Kouterik, iets verderop aan de  Maarsseveensevaart.

Floris en zijn vader helpen actief mee de ballon te vullen , waarna de heer en mevrouw Vermeulen alvast op de knieën plaats nemen in de mand.
Geen van de deelnemers had ooit een ballonvaart gedaan en de heer en mevrouw Vermeulen hadden zelfs nog nooit gevlogen. De ballon gaat voorspoedig de lucht in.

Albert Broekman zaagt in de vier uur dat het open huis duurt, zeven kunstwerken: twee vlinders, twee uilen, een konijn, een voederhuisje en een eekhoorn. Deze kunstwerken worden bijna allemaal verloot. Een van de uilen zal in onze winkel blijven staan en een van de vlinders gaat naar de zoon van een van onze klanten, Hans Fokker, die ernstig gehandicapt in het ziekenhuis ligt. Albert Broekman trekt na het zagen van het konijn de lootjes. De eekhoorn gaat naar de heer en mevrouw te Kolsté uit Tienhoven, het konijn naar de heer van Zijtveld uit Westbroek, het voederhuisje naar de heer en mevrouw Dierks uit Maarssen, de vlinder naar de heer Koot van Tuintechniek Schalko uit Maarssen en de uil naar de heer en mevrouw Timmer uit Westbroek.

Van ballonvaarder Michael Manten krijgen we de volgende morgen al foto’s van de winnaars, die na een geslaagde landing met gras op hun hoofd en champagne tot baron benoemd worden. De heer Vermeulen, die nu voor het eerst in zijn leven niet meer met beide benen op de grond heeft gestaan, geniet met volle teugen. Alle ballonvaarders komen daarna nog terug bij ons, waar ze onder het genot van een drankje nog even nagenieten terwijl ze vertellen over de ballonvaart.


Dan volgt voor het team het opruimwerk en het nagenieten. Nog even alle kaartjes op de bloemen, de wijn en de andere cadeaus bekijken. Een afzakkertje nemen en dan maar weer op naar ….. de volgende 25 jaar?

We danken nogmaals iedereen voor zijn of haar komst. U maakte het voor ons een feest om nooit meer te vergeten!

Johan en Anneke Hofland